dijous, 20 de juny del 2013

"a pols" inaugurada



“Comerse la condena a pulso" és una expressió que sovint utilitza la població penitenciària per referir-se al compliment íntegre de la condemna  renunciant a les opcions que ofereixen els programes de tractament.

Amb aquesta exposició volem apropiar-nos d’aquesta expressió i girar positivament el seu sentit.  Els professionals que promovem l'art i l'ús dels tallers artístics com espai per a la socialització ens sentim orgullosos de portar cinc anys treballant “A pols”: amb determinació, conscients de la nostra responsabilitat social i compromesos a treure el millor de cadascú mitjançant la creació artística.

El dissabte 15 de juny del 2013 es va inaugurar aquesta mostra al poble de Sant Esteve Sesrovires. Les portes es van obrir a les 19:00 h. i
l’acceptació del públic va ser molt bona, amb la presència  d’una trentena de persones, entre les quals es trobaven monitors, educadors del centre, l’alcalde del poble i  d'altres representants institucionals així com un munt de curiosos.
Tots van gaudir de l'exposició participant i deixant els seus missatges  a la pissarra de comentaris. També gaudint de l'actuació del duet de Hip-Hop del taller de música de cap de setmana, format per dos interns del Centre, que van posar el seu gra de sorra amb dos dels seus temes.

Va ser una vetllada d’allò més distreta i la gent va quedar sorpresa amb la qualitat dels treballs artístics que es fan a la presó.

Molts dels treballs presentats sota el títol “A pols” han estat realitzats per persones que no havien tingut mai contacte amb l’art fins que no han ingressat a presó. Aquesta mostra parla d’un dret fonamental: el dret a l’educació i a la cultura. Aquestes obres exemplifiquen la importància de posar a l’abast de tothom aquest dret per poder explotar el potencial personal  de cada individu.

Aquí us deixem unes fotografies per motivar-vos i que vingueu a veure-la.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada